Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 1

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

«МИКОЛАЙЧИКИ» ВІД ЮНИХ ГЕРКУЛЕСІВ

У Запоріжжі на міжнародному турнірі з гирьового спорту пам’яті Героя Соціалістичної Праці В.І.Омельченка, колишнього директора заводу «Мотор-Січ», представник Миргородщини кандидат у майстри Сергій Наріжний став володарем Кубка у виді програми довгий цикл(вагова категорія 70 кг). Інший земляк – кандидат у майстри Ярослав Гулій у ваговій категорії 80 кг здобув срібну медаль.

У змаганні взяло участь 140 атлетів із України та Росії. Успішний виступ вихованців Миргородської районної ДЮСШ «Колос» - своєрідний передноворічний подарунок їхньому наставникові заслуженому тренеру України Сергієві Отиську.

Володимир Гришко,
директор районної ДЮСШ «Колос»

19 грудня 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

СЕСТРИ, ТА НЕ ЖАЛІБНИЦІ

Шаховий турнір у залік обласної Спартакіади школярів(командний залік) проходив у Миргороді в кінці листопада. До складу команди входили три юнаки і одна дівчина. У 7 турах за швейцарською системою при 12 колективах, власне, безальтернативними чемпіонами стали господарі, узявши 27 очок. Єдиної втрати зазнали юні миргородці в зустрічі з дружиною Кременчука, що посіла в підсумку другу сходинку – 22 очка. Рахунок двобою лідерів – 3:1, звісно, на користь земляків. Очко дісталось наддніпрянцям у дуелі їхнього представника на 3-ій дошці Олександра Дромашка з …Євгенією Кривко. Так, саме учениця гімназії імені Т.Г.Шевченка виступала на хлоп’ячій дошці, посівши в індивідуальному заліку друге місце після свого кривдника. Решта наших здобула стовідсотковий результат(Романи Яременко і Гранько, Олександра Кривко) і посіли горішні місця в особистому заліку. Що тут можна додати? Шахові вундеркінди обласного масштабу. Який то вже раз вихованці тренера шахового відділення Миргородської ДЮСШ Валерія Яворовського вчиняють фурор за шахівницями.   

Вельми не поталанило команді Миргородського району, котра, постійно перебуваючи вгорі турнірної таблиці і змагаючись, ясна річ, із сильними суперниками, на фініші пропустила до призової трійки конкурентів із Решетилівського району, бо тим у останньому турі за жеребом від комп’ютера дісталась дружина Лубенського району, що просто не з’явилася на гру. Відтак у решетилівців 15 очок, у представників Миргородщини – 14,5 і четверта позиція. Вони вдруге поспіль входять до квартету сильніших на обласних спартакіадних змаганнях. Причому команда в цьому ж складі може виступити ще й на наступний рік. Здобутки кожного в порядку дошок такі: Микола Кузьменко – 3 очка(9-те місце), Артем Халітов – 3(7), Олександр Мелашенко – 5(3), Яніна Кійко – 3,5(6). Отже, цілком пристойно в турнірі обласного масштабу зіграли зубівські школярі, яких готував до випробувань тренер-ентузіаст.

У команд Новосанжарського і Гадяцького районів по 14 очок, Лохвицький – 13,5, м.Лубни – 13, Пирятинський район – 12,5. Кобеляцький – 12, Семенівський – 10,5…

Петро Стукало, голова районної організації ВФСТ «Колос»

 

8 грудня 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

Етап 1/8 фіналу відкритого кубка Лубен з міні-футболу успішно подолали обидві команди із Савинців – «Олімпія»-1 і «Олімпія»-2. Перша, програвши минулої суботи суперникам із дружини «Заріг»(Оржиця) – 2:3, в неділю взяла гору – 7:0! Друга команда виграла суботній і недільний двобої – 5:0 і 2:0 у лубенського колективу «Райз Максимко». Тепер у дуелях ?  фіналу 10-го і 11-го грудня «Олімпія»-1 поміряється силами з лубенською «Торсидою», а «Олімпія»-2 із «Засуллям».       

5 грудня 2011

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>
Вітаємо земляків з черговими спортивними перемогами!
Хочеться сказати: 'Ну просто молодці!'. Такими здібними спортсменами маємо пишатися, а для цього - побільше розповідайте про здобутки, це - і ваша заслуга (організаторів спорту в районі). Вітаю з черговою перемогою та високими результатами!!! Нехай чемпіонам сьогоднішнім і майбутнім відкриваються широкі дороги до нових спортивних вершин!

22 листопада 2011

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

НАДДНІПРЯНСЬКА СЕСІЯ

Минулими вихідними ціла когорта вихованців районної ДЮСШ «Колос» (тренер Сергій Голінка, с.Великі Сорочинці) взяла участь у змаганнях на першість області з боротьби дзюдо.

У Комсомольську, де проходив турнір у залік Спартакіади школярів, присвяченої «Рокові спорту та здоровому способові життя», на килим вийшли представники Полтави, Кременчука, Комсомольська, Семенівського, Лохвицького, Кременчуцького, Глобинського, Новосанжарського і нашого районів. Команда великосорочинських дівчат, яка репрезентувала Миргородщини, посіла перше місце, а юнаки – 4-те.

Чемпіонські звання вибороли Євген Кожара, Юля Харченко, Ірина Хорошковата. Другі місця у Віти Пушкар, Марини Явтушенко, Руслана Ажажі. Бронза дісталася Валерію Богиничу, Віталієві Кроту, Валерії Бойко, Людмилі Стешенко, Тетяні Мані. 

На чемпіонаті області серед чоловіків і жінок у Кременчуці наша Яна Бакланова, майстер спорту, задовольнилася другим місцем, поступившись неодноразовій чемпіонці України, призерові першостей Європи, майстрові спорту Ользі Мелокумовій з Полтави.

Віталіна Музиря, кандидат у майстри спорту, зайняла третє місце, зумівши чистим кидком «іпон» виграти у майстра спорту, чемпіонки України Ані Добровольської (Кременчук).

Микола Таранюк(вагова категорія 81кг) був третім, Олександр Явтушенко(66 кг) і Євген Бабак(90 кг) опинилися на п’ятому місці.       

Паралельно проводився й чемпіонат області серед юнаків і юніорів. Тут набутки щедріші, бо чемпіонські регалії здобули Євген Кожара, Богдан Цись, Максим Пелих, Юля Харченко і Аліна Міщенко. Валерія Бойко і Руслана Ажажа – треті.

Володимир Гришко, директор районної ДЮСШ «Колос»

22 листопада 2011

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

Вітаємо хомутецьких спортсменів, а також голову районного спортивного товариства 'Колос' Петра Стукала з успішним виступом команди на Всеукраїнських спортивних іграх на краще спортивне село!

Так тримати! Ще вищих результатів! Нових перемог!

Центральна рада Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України вперше на спортивних базах селища Ворохти Івано-Франківської області провела Всеукраїнські сільські ігри на краще спортивне село серед сільських і селищних рад до Дня працівника сільського господарства.

Честь Полтавської області захищали переможці обласної спартакіади – команда с.Хомутця. Змагання відбувалися з 9-ти видів спорту, а до заліку йшло 5, причому один ігровий обов’язково(волейбол чи міні-футбол). Земляки брали участь у шаховому й шашковому турнірах, вправлянні з гир, вийшли на старт кросових легкоатлетичних дистанцій, змагалися біля тенісних столів. А також із міні-футболу. Згідно з Положенням склад команди повинен був налічувати 13 спортсменів.

Наша команда вела підготовку до відповідальних стартів два тижні, усвідомлюючи високий статус заходу і не збираючись пасти задніх. У першому по порядку виді(легкоатлетичний крос на дуже складній дистанції у жінок на 1000 м, у чоловіків на 2000м) Ігор Гавришко посів 10-те місце, Ірина Лобурець 4-те, поступившись лише 5-ма секундами третій призерці.

Зате в гирьовому спорті наш Євген Струцький (вага до 70 кг)  із загальною сумою 250 балів здобув першість, заслуживши бурхливі оплески і скандування «Молодець!».

Віталіна Оленич серед аматорів малої ракетки виборола 4-те місце, Ярослав Кебка поділив 9-15 місця, бо в першій же зустрічі «напоровся» на майстра спорту з Луганщини, зазнавши поразки. А система ж олімпійська, на високі щаблі переможеним зась. Зате у змішаному розряді тенісисти Миргородщини зайняли все ту ж 4-ту сходинку, поступившись у третій вирішальній партії на більше-менше житомирянам у грі за 3-тє місце. А перед тим наш мікст переміг у 4-ох зустрічах.

Шашкіст Володимир Воробей стартував обнадійливо – 2 виграші, потім 3 нічиї і дві поразки за …виграшних позицій. У підсумку – тільки 12 місце. А на турнірі з шахів Віталій Хомич фінішував 15-им.

У турнірі з міні-футболу хомутчани в складі Романа Шпачука, Олександрів Сторожа і Яблонського, Сергія Лаврика, Олексія Кришні, Артура Перепелиці в групі «А» поступилися представникам Хмельниччини – 0:3, Тернопільщини – 2:4, звели внічию матч із колегами Дніпропетровщини – 1:1, поділивши в підсумку 11-12-те місця.

Загальнокомандний результат спортсменів с.Хомутця – 10-та позиція з 26-ти команд областей. Цілком пристойно!

Спасибі керівництву ТОВ «Промінь-Приват» Олександру Цисеві та Володимиру Михайленкові за транспортне забезпечення, батьківську турботу про наших спортсменів, які змогли взяти участь у такому масштабному й престижному змаганні, пам’ять про яке зберігатимуть достеменно, що довго-довго.

Петро Стукало, керівник спортивної делегації

18 листопада 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

МИРГОРОДЩИНА І ПОЗА ДОМОМ НАЙСИЛЬНІША

Уперше за кілька років традиційна спартакіада серед ветеранів (35 років і старші) обласної організації ВФСТ «Колос» була проведена не в м.Миргороді, а на спортивних базах Хорольщини. Гадаєте, там краще організовують змагання чи пропонують ліпші умови? Справа в іншому. Зазвичай загальнокомандну  перемогу здобували миргородці, то і вважали, що дома їм начеб і стіни допомагають. Відтак вирішили позбавити одного з чинників успіхів представників Миргородщини, перенісши місце змагань у сусідній район.

І що ж? Земляки знову в підсумку обставили всіх! Дарма, що поїхали в ослабленому складі через хвороби окремих провідних спортсменів. Наша делегація складалася з 22 членів, які й виступили в традиційних видах спорту: шахи, шашки, настільний теніс, волейбол(чоловіки й жінки). Увесь колектив перейнявся особливою відповідальністю, а кожен намагався не підвести товаришів.

А практично в кожному виді спорту брали участь найсильніші спортсмени області з 18 районів. Чоловіча дружина волейболістів укотре виявилась поза конкуренцією – чергова перемога! Успіх вибороли Леонід Галигін(капітан команди), Володимир Фісик, Олег Онищенко, Віталій Ксьонз, Юрій Ткаченко, Олександр Кужукало, Ігор Кулик, Олександр Кириченко. Волейболістки (капітан команди Тетяна Гирман) зайняли третю сходинку. Чемпіоном із настільного тенісу також який то вже раз став Володимир Деркач(с.Зубівка). Світлана Ляшко  дебютувала на змаганнях такого рівня й задовольнилася 4-им місцем. За крок від призової трійки зупинився й Микола Романів(шахи) з с.Петрівців, а його колега Катерина Шевела(с.Попівка) фінішувала на 8-му місці. У команди шашкістів 4-ий щабель. Анатолій Степанюк у особистому заліку четвертий, Ольга Ляхно – 7-ма. Обоє репрезентували с.Декабристи.

За перемогу в комплексному залікові спортсмени Миргородщини відзначені грамотою обласної організації сільського товариства і нагороджені кубком. Чемпіони і призери в особистому заліку одержали грамоти й медалі обласної організації ВФСТ «Колос».

Петро Стукало, голова районної організації ВФСТ «Колос», почесний працівник фізичної культури і спорту

7 листопада 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

І ОДИН НА ПОЛІ ВОЇН

Цьогорічний розіграш «Осіннього кубка» Миргородщини з футболу щедрий на заплутані колізії поєдинків і непередбачувані результати, що й притаманно турнірові на вибування. Хто б це міг спрогнозувати програш «Олімпії» з Савинців черкащанському «Олімпові»? Дебютант районних змагань «Олімп» із рахунком 3:0 узяв гору над командою, яка тільки в останньому матчі другого кола першості району втратила перші очки. Причому всі три голи савинцівському колективу провів Олександр Коломієць. Мимохіть пригадується культовий у шістдесятих роках минулого століття пригодницький роман Юрія Дольд-Михайлика «І один у полі воїн».

Футбольний клуб «Комишня», який мовби «воскреснув» для участі в кубкових баталіях, перед фінальним  свистком вирвав перемогу в дуелі з «Батьківщиною»(Остапівка). В цьому драматичному двобої не зміг реалізувати пенальті у першому таймі Костянтин Кононенко з Черкащан, удар якого парирував голкіпер остапівської команди Ярослав Любченко. Після перерви, скориставшись помилкою комишнянського воротаря, рахунок відкрив Віталій Пономаренко, головою вразивши ціль. Але знову призначається одинадцятиметровий штрафний удар у ворота остапівської дружини. Цього разу Анатолій Костенко реалізував надану можливість. А за кілька хвилин до закінчення гри виправив свою помилку Костянтин Кононенко, вивівши ФК «Комишню» вперед. Остапівські футболісти кидаються на відчайдушний штурм воріт суперника, але суддівська сирена фіксує перемогу ФК «Комишні» - 2:1.      

Отже, у фіналі «Осіннього кубка», який пройде в селі Черкащанках цієї суботи, зустрінуться «Олімп»(Черкащани) і ФК «Комишня». Початок гри о 12.00. Чекатимемо знову на черговий кубковий сюрприз?

Раїса Ніколаєва

7 листопада 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

ГРЯДЕ «ОЛІМПІЙСЬКА» ДУЕЛЬ

Після тривалої перерви футбол районного масштабу прийшов і в село Черкащани. Тут відбулися два чвертьфінальні поєдинки «Осіннього кубка», розіграш якого стартував минулої суботи. Під орудою керуючого відділком Великобагачанського КХП(орендує землі  частини представників тамтешньої територіальної громади) Миколи Тимченка в короткий термін буквально з нуля була підготовлено все для проведення змагання такого рівня.

ФК «Комишня» з хокейним рахунком 5:3 узяв гору над ФК «Ромодан», який за два роки після чемпіонства в 2009-му перетворився на вельми посередню команду.    

Інший поєдинок «Олімп»(Черкащани)-«Хлібороб-Ліс»(Шахворостівка) вразив запаморочливою інтригою. Господарі повели в рахунку – 2:0, але до перерви результат змінився на 2:3. За кілька хвилин до фінального свистка він виріс до 4:2 на користь гостей. По завершенню ж гри цифри зафіксували рівність сил – 4:4! А серію післяматчевих пенальті краще виконав «Олімп»– 3:2.

Чвертьфінали в селі Остапівці впертістю не відзначалися. Місцева «Батьківщина» з легкістю обіграла ФК «Зуївці» – 8:1, а савинцівська «Олімпія» – біликівський «Промінь» з трохи меншою перевагою – 6:1. Рахунок з пенальті відкрив Костянтин Шеремет, двічі забив Павло Давидов, по разу Володимир Яківець і Дмитро Ниценко. Один гол у свої ворота послав оборонець «Променя» після того, як Іван Левцун влаштував круговерть у карному майданчику команди з Біликів, обманувши півкоманди.

Тепер у півфіналі зітнуться «олімпійці» Савинців і Черкащан, а «Батьківщина» екзаменуватиме ФК «Комишню».

Раїса Ніколаєва 

31 жовтня 2011

Полив'яний Олексій, користувач 1ua
Олексій Полив'яний
Тема: СПОРТИВНИЙ ОГЛЯДАЧ >>>

Інтрига зберігається

Після офіційного завершення футбольної першості району залишилося ще три незіграних поєдинки. Два з них відбулися минулої суботи. Якщо в Попівці місцева «Нива» і савинцівська «Олімпія» змагалися за 4-те місце, то великосорочинський «Колос» продовжував боротьбу за чемпіонське звання в двобої з ФК «Ромодан». На випадок перемоги футболісти з батьківщини Гоголя повинні ще обіграти й попівську «Ниву» в наступну суботу, щоб обійти СК «Петрівці» і зійти на чемпіонську вершину. Першу частину надзавдання «Колос» блискуче виконав, беззастережно перегравши представників вузлової станції – 4:0! Двічі забив Микола Дяченко, якого підтримали Михайло Опухлий і Сергій Черниш. Тріумфатор другого кола першості савинцівська «Олімпія» за відсутності двох ключових гравців оборони не встояв проти особливо вмотивованої «Ниви», пропустивши аж три голи від Олександра Чернівського, Віталія Пономаренка, Руслана Діденка і провівши тільки один (Олександр Безуглий). Причому Олег Корсунський міг зробити рахунок ще більшим на користь переможців, але переграти савинцівського кіпера Руслана Гирку не спромігся.

Так що в останньому матчі нинішньої першості цієї суботи між «Колосом» і «Нивою» обом командам потрібна тільки перемога: великосорочинським футболістам, щоб вибороти чемпіонство, а попівським – стати хоча б четвертими після торішнього успіху.     

Раїса Ніколаєва.

22 жовтня 2011


... 1


  Закрити  
  Закрити